Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. FHT 4.3.2023

5. 3. 2023

Dne 4.3.2023 se uskutečnil 4. turnaj FHT 2022-2023.

Konec letošní hokejové sezóny se pomalu blíží a výsledky v tabulce jsou nekompromisní. Překvapením v letošním ročníku, je dosavadní neúspěch týmu Old boys, který v historických ročnících, ještě tak 5 let zpátky a dál, působil zcela suverénně a nikdo z týmů neměl na to, připravit ho o vítězství v turnaji. Old boys vítězili nad ostatními týmy "o parník" (do sezóny 2018-2019), většinou před týmem Pandy, týmem Panterů a tenkrát ještě týmem Raket. Rakety však nebyly schopny udržet kvalitu týmu a působnost v turnajích nakonec vzdaly. Tým Raket nahradil nově vzniklý liberecký tým Volantů, s kapitánem Radimem B. a ti hned v prvním ročníku překvapili svojí urputností. S Volanty se kvalita týmů vyrovnala a pořadí na prvních místech, v jednotlivých turnajích, se začalo měnit. Pohár nejlepších, po "šňůře vítězství" Old boys, převzal dvakrát kapitán Pandy Pavel R. (2019-2020 a 2020-2021)  a v posledním ročníku už přebíral pohár vítěze poprvé kapitán Panterů Libor P. (2021-2022). Letošní ročník je hodně vyrovnaný a žádný z týmů si nemůže být nikdy jistý výhrou nad jakýmkoliv soupeřem.  V prvním turnaji dokonce všechny týmy vzájemně remizovaly! Tehdy každý z týmů získal  3 body a pořadí muselo určit vzájemné skóre. Druhý a třetí turnaj pak vyhráli Panteři. Před čtvrtým turnajem byli Panteři v tabulce nejvýš s 10-ti body o bod před Pandou. Volanti drželi krásné 3. místo a Old boys bylo poslední. 

Panteři trénují ve čtvrtek v Liberci a do Frýdlantu jezdí na úterní tréninky. Znají tedy své frýdlantské soupeře velmi dobře. Proto bylo jasné, že jak Panda, tak Old boys výrazně posílily, protože hráčů z úterních tréninků tam bylo minimum. 

Turnaj začaly týmy Pandy s Volanty a překvapivě Volanti s Pandou drželi krok po celou dobu zápasu. Rozhodně si tedy zasloužili konečný remízový výsledek  Panda : Volant 1:1. 

Ve druhém zápase hráli Panteři s Old boys a dlouho byl zápas vyrovnaný a to i přesto, že nově angažovaný hráč Milan P., nám dělal v obraně velké problémy. První gól nám vsítil právě on, když vystřelil z pravé strany a trefil vingl Vaškovi Š. brány (0:1).  První útok Panterů však poměrně brzy korigoval skóre na 1:1, když Jirka S. přihrával Honzovi S. a ten skóroval.  I druhý gól nám vstřelil Milan P. Tentokrát střelu do druhého vinglu Vašek Š. vůbec neviděl přes bránícího hráče (1:2). Znovu jsme korigovali, když Libor P. poslal Filipa K. do úniku a ten vyškolil brankáře Old boys. (2:2). Před koncem první půle jsme tlačili soupeře v útočné třetině. Hráč Old boys odehrál osvobozující puk přes celé hřiště a vyrazil za ním. Panteři přestali hrát a sázeli na zakázané uvolnění, avšak rozhodčí nechal hrát dál. Když bylo jasné, že rozhodčí nepískne, byl už hráč Old boys za bránou a přihrával spoluhráči před bránu. V poslední vteřině 1.půle Vašek Š. neměl šanci (2:3). Do druhé půle jsme vstoupili s jednogólovým mankem. Tlak Panterů se stupňoval a z krásné akce na jeden dotek, na ose Honza K. - Tomáš U. - Honza S. - Jirka S., jsme upravili skóre na 3:3!  Zhruba v polovině druhé půle ujel hráč Old boys a Honza K. zabránil střele na bránu lehkým seknutím do hole soupeře. Přesto, že šlo o běžný zákrok, rozhodčí posoudil zákrok na samostatný nájezd! K nájezdu se postavil Milan P. a přesto, že Vašek Š. v bráně jeho střelu zachytil, byla tak prudká, že mu nakonec propadla za záda a puk se zakutálel do sítě (3:4). Panteři dál tlačili, šancí bylo hodně, ale brankář Old boys chytal skvěle. 5 minut před koncem se našemu obránci nepodařilo odehrát puk z poza brány a puk se dostal přímo na hokejku soupeře. Ten přihrál před bránu a spoluhráč před brankou se nemýlil (3:5). Panteři : Old boys  3:5.  

Ve třetím zápase nastoupili Panteři proti Pandě. I Panda, vědoma si ztráty jediného bodu na Pantery, značně posílila. Opět velmi vyrovnaný zápas. První gól vsítila Panda a my museli dotahovat (0:1). Postaral se o to 1.útok, když Honza K. posunul puk Honzovi S. a ten krásnou střelou srovnal na 1:1. Druhý gól vsítil Honza S. po přihrávce Tomáše U, když se v přesilovce usadili na dlouhou dobu v obranném pásmu soupeře (2:1). Panda kontrovala gólem Pavla R., který netradičně z levé strany beckendovou střelou překvapil Vaška Š. v bráně a srovnal na 2:2. Panteři však útočnými vlnami neustále ohrožovali branku soupeře. Po pěkné akci Tomáš U., který vyzval svou přesnou přihrávkou Honzu K. a ten svou přesnou střelou překonal brankáře Pandy 3:2. Znovu chyba v obraně Panterů, kdy si obránce popletl hráče a přihrál soupeři přímo na čepel hole. Soupeř nabídnutou příležitost využil (3:3). Poslední slovo ovšem měli opět Panteři. Honza K. poslal do breaku Filipa K. a ten blafákem překonal brankáře Pandy. Panteři : Panda 4:3.

Ve čtvrtém zápase se proti sobě postavily týmy Volantů a Old boys a tady byla vidět ta odhodlanost a kvalita Volantů, kteří Old boys potrápili, dlouho jim vzdorovali, ale nakonec prohráli těsně o gól.  Volant : Old boys 3:4.

V pátém zápase Panda vyzvala Old boys. Panda měla remízu s Volanty a prohru s Pantery a tak musela vyhrát. Tým Old boys byl ale opravdu silný a porazil Pandu. Old boys : Panda 5:3. 

V posledním zápase šlo o pořadí v turnaji. Nastoupili Panteři proti Volantům. Vzhledem k tomu, že Panda prohrála s Old boys, stačilo Panterům remizovat. Kdyby vyhráli, uškodili by Volantům, kteří by pak měli stejný počet bodů jako Panda a rozhodovalo by skóre. Volanti nastoupili ve velkém stylu a už v první půli jsme prohrávali 0:2. Pak ovšem Filip K. přihrál před bránu Lukášovi U. a ten nekompromisně skóroval (1:2). Tlak Panterů sílil.  Komická situace nastala, když ze strany Volantů rozjel útok J. Holub, projel mezi soupeři a chystal se poslat přihrávku do ohně před branku Panterů. U mantinelu ho však zastavil na poslední chvíli obránce H. Koťátko a tak jsme mohli vidět, jak Holub sedí na zádech Koťátka a jedou do třetiny. Střelci Honza S., Honza K. a Milan H. pálili na bránu Volantů jednu ránu za druhou, ale Eda v bráně byl nepřekonatelný. Pět minut před koncem poslal Jirka S. pas Honzovi K. a ten se dostal s pukem až za bránu a z mrtvého úhlu vystřelil na brankáře. Ten puk obránce, ve snaze zabránit gólu, tečoval do brány. Šťastný gól (2:2). Tento výsledek nám vyhovoval a taky jsme stav udrželi do konce. Panteři : Volanti 2:2. 

Panteři odehráli opět parádní turnaj a přesto, že došlo občas k chybám ve hře, dokázali být víc než důstojným soupeřem posíleným týmům, zejména Pandy a Old boys.  Svými standardními výkony, si už před posledním turnajem zajistili Panteři skvělou pozici k obhajobě loňského prvenství.

Výsledky 4.turnaje

1. Old boys      4b      (14:9)

2. Panteři          3b      (9:10)

3. Volant            2b      (6:7)

4. Panda            1b      (7:10)

Pořadí po čtyřech turnajích

1. Panteři      13b     ( 51:34 )

2. Panda        10b     ( 42:39 )

3. Old boys     9b      ( 40:36 )

4. Volant          8b     ( 28:46 )

Poslední turnaj by se měl odehrát 25.3.2023 a pak by se měl ve Frýdlantu led rozpustit a ukončit sezóna.