Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. FHT 25.3.2023

26. 3. 2023

V sobotu 25.3.2023 odehráli Panteři poslední turnaj série Frýdlant hockey tour 2022-2023. Zároveň tím uzavřeli letošní hokejovou sezónu ve Frýdlantu, neboť neděle 26.3. 2023 je dnem, kdy se na zimním stadionu ve Frýdlantu rozpouští led a ukončuje sezóna.

Tentokrát bylo v podstatě již rozhodnuto o tom, kdo získá titul. Panteři neponechali nic náhodě a před posledním turnajem si vytvořil dostatečný bodový náskok. Na dalších místech pořadí mohlo dojít k významným změnám. Proto zejména týmy Old boys a Volant, kterým šlo o závěrečné postavení v tabulce a tím medailové umístění, výrazně posílily. Tým Panda ztrácel na první tým v tabulce Pantery už tři body, ale jen o bod za Pandou byl favorizovaný tým Old boys a hned za ním o jediný bod byly Volanti

Pořadí po 4 turnajích
Pořadí Tým                          Body Poměr vstřelených a obdržených branek
1. HC Panteři Liberec 13 51:34
2. HC Panda Frýdlant 10 42:39
3. HC Old boys Frýdlant 9 40:36
4. HC Volant Liberec 8 28:46

Z tabulky je patrné, jak byly v letošním ročníku týmy vyrovnané. Po čtyřech turnajích byly bodové rozdíly minimální.          Kdo v letošním ročníku překvapil?                                                                                                                                                 Když se nebudeme tentokrát bavit o týmu Pandy, který drží dlouhodobě vysoký standard v soutěži mnoha ročníků FHT a stejně tak o týmu Panterů, který za poslední roky svou kvalitu neustále zvyšoval a v posledních letech ji korunoval vítězstvím v FHT.                                                                                                                                                                                    Rozhodně tedy letos příjemně překvapil tým Volantů, který prokázal, že za posledních pár ročníků udělal obrovský posun. Tým Volantů je dnes natolik kvalitní, že dnes dokáže nejen nejlepší týmy na ledě potrápit, ale dokáže je i porážet.  Přesto, že v tabulce jsou poslední, jejich výkony na ledě byly nadstandardní a pokud prohráli, tak většinou s malým gólovým rozdílem. Naopak ne příliš příjemně překvapil tým Old boys, kterému absolutně utekl začátek FHT a teprve na konci celé série se začali posouvat na příčky, na které jsme u nich byli zvyklí z minulých ročníků.

Medailová matematika o druhé místo byla tedy otevřená. Pokud by poslední turnaj vyhrál tým Old boys, přeskočil by tým Pandy a obsadil by 2.místo. Pokud by vyhrál turnaj tým Volantů, přeskočil by Old boys a dokonce mohl ohrožovat i Pandu.

Turnaj zahájili Panteři s Old boys. V minulém turnaji již Old boys posílili o M. Patřičného a 4. turnaj vyhráli. Tentokrát do týmu pozvali navíc ještě J. Šimona a J. Janovského, takže tým byl opravdu silný.  Začali jsme dobře a hned na začátku, Filip K. z poza brány poslal puk před bránu a Libor P. zadovkou trefil levou tyčku branky od níž se puk odrazil a projel podél brankové čáry k druhé tyči a odrazil se ven. Škoda!  Po chvíli jsme ovšem vedli, po podařené akci a dorážce Marka B. 1:0. Pak ovšem přišla chvíle Old boys. M. Patřičný se z kruhů nemýlil a střelou pod víko srovnal na 1:1.  Tým Old boys v první půli hodně tlačil a po dalších gólech Patřičného a Šimona, vedli Old boys3:1. Navíc si vynutili faul a naše oslabení. V době, kdy Filip K. seděl na trestné lavici za hákování, se bránícímu hráči podařilo vyhodit puk k modré čáře na Jirku S., který ujel obraně a jel sám na branku soupeře. Jeho střela však skončila jen na betonu brankáře. Potvrdilo se pravidlo "nedáš - dostaneš" a i když jsme oslabení ubránili, z následného útoku jsme inkasovali. Kombinace ve třetině, přihrávka mezi kruhy a nepovedená střela J. Janovského, která se vrtěla ve vzduchu a jako list se snesla přes rameno obránce Jirky D. do branky Vaškovi Š. Stav 1:4.  Ve druhé půli  jsme začali hrát lépe my, nevzdali jsme to. Začali jsme kombinovat a škoda jen neproměněných šancí před bránou soupeře! A že jich bylo! Pak to konečně vyšlo! Po kombinaci prvního útoku Marek B. a jeho střela pod víko na 2:4! Do konce zápasu zbývaly dvě minuty a Panteři si vzali oddechový čas. Po poradě s týmem, jsme stáhli 2. útok  a odvolali brankáře. Jakmile jsme se dostali do útočné třetiny, dali jsme pokyn pro brankář. V. Šlajsovi, aby opustil branku. Hráli jsme v šesti! Zavřeli jsme Old boys ve třetině, střela stíhala střelu a brankář soupeře nevěděl, kde mu hlava stojí. Po prudké střele Honzy K., brankář vyrazil pravým betonem puk před sebe a odražený kotouč pohotově dorazil za záda brankáře Tomáš U. 3:4!  Brankář se vrátil na bully do brány, ale protože jsme znovu získali puk, urychleně ji opustil a za něj naskočil šestý útočník. Tlak byl obrovský a šancí spousta, ale proti Panterům byl čas. Zápas skončil. Panteři-Old boys 3:4.

Ve druhém zápase nastoupila Panda proti Volantům. Pokud chtěla Panda pomýšlet na druhé místo v celkovém hodnocení FHT, musela Volanty porazit. Naopak Volanti, pokud by vyhráli, mohli se posunout nejen před Old boys, ale mohli ohrožovat i Pandu. Volanti navíc posílili s Holubem nastoupil i Šoltys. Volanti nakonec Pandu porazili. Volant-Panda 3:1.

Ve třetím zápase vyzvali Panteři Pandu. Ta, po prohře s Volanty již ztratila možnost reálně bojovat o první místo v FHT a naopak byla možnost, že pdalší prohrou může ztratit druhé místo. Skóre otevřel Honza K. na 1:0 a následně, po přihrávce Marka B. skóroval Jirka S. a upravil na 2:0. V následném útoku převzal v obranné třetině kotouč Sláva S.,projel obranou Pandy jak mezi "kužely" a skóroval na 3:0. Pandě se podařilo zkorigovat na začátku druhé půle , kdy po přihrávce Pavla R. z poza brány střílel z kruhů Fanny a upravil stav na 3:1. To se však nelíbilo Slávkovi S., který znovu převzal puk ve třetině, projel střední pásmo a střelou od modré skóroval na  4:1.  Panteři měli jasnou převahu a další góly do sítě soupeře nasázeli Marek B. 5:1 a drtivou pumelicí od modré Jirka D. 6:1. Panda  ještě snížila po kombinaci před bránou na 6:2, ale obrat se nekonal. Panteři-Panda 6:2 

 Čtvrtý zápas předvedl souboj Old boys a Volantů. Volanti porazili Pandu a chtěli si vyšlápnout i na Old boys. Ti jim však nedali šanci a porazili je. Old boys-Volant 4:1.

Pátý zápas odehrála Panda proti Old boys, tedy proti nejsilnějšímu soupeři na tomto turnaji a chtěla alespoň s nimi urvat nějaké ty body. Old boys však pro snahu Pandy neměli žádné pochopení a naložili jim pořádný debakl, šest gólů v síti. Old boys-Panda 6:2.  

V posledním zápase přemotivovaní Volanti cítili šanci porazit Pantery. Tím by je přeskočili v turnaji a dostali by se na druhé místo, což by pro Volanty byl povzbudivý výsledek na konci sezóny. Naopak Panteři už nezávisle na stavu posledního zápasu věděli, že obhájí loňské celkové vítězství v sérii. Zápasy s Volanty jsou vždy velmi vyhrocené a ze strany Volantů na hraně regulérnosti. Volanti začali lépe a skórovali jako první. Stav 1:0. Ovšem z následujícího útoku pak Filip K. vrátil naději Panterům a měnil skóre na 1:1. Z dalšího útoku však znovu Honza Š. obkroužil celou naši obrannou třetinu a střelou z kruhů vymetl vingl Vaškovi Š. branky. 1:2. Následně Jirka D. zatáhl za záchranou brzdu, když zabránil nájezdu uniklého projíždějícího hráče. Hráče zastavil, ale rozhodčí nařídil trestné střílení. K trestnému střílení se postavil Honza Š., ale Vašek Š. ho vychytal. Bravo!! Při naší další schrumáži před soupeřovou brankou, brankář Volantů Eda nedovoleně hodil holí a rozhodčí ho za to pokáral. On však místo pokory a uznání chyby, projevil důrazný nesouhlas a poslal rozhodčího do patřičných mezí. Tím si vysloužil osobní trest na 2 minuty. Vyloučení vzbudilo nevoli na střídačce Volantů a jeden z hráčů ze střídačky neurvale a sprostě začal pokřikovat na rozhodčího. Ten nelenil a vystavil mu osobní trest na 2 minuty. Hráli jsme tedy přesilovku 5 na 3 po dobu 2 minut. Avšak bez úspěchu. I přes velký tlak se Volanti ubránili. Ve druhé půli jsme hráli oslabení za faul vysokou holí Filipa K. a následně za podrážení odešel na trestnou lavici Tomáš U. Obě oslabení jsme ubránili a vrhli se do útoku. Bránu soupeře jsme obléhali jak husitskou tvrz, ale Eda byl nepřekonatelný. Dvě minuty před koncem zápasu jsme stáhli formace na jeden útok, odvolali brankáře a šli do power play. Jeden a půl minuty se soupeř nedostal prakticky ze třetiny, ale obětavě bránili, všichni se vrhali do střel, jako by šlo o život. 30 vteřin před koncem se podařilo obránci vypíchnout přihrávku, poodjet a poslat puk přes celé hřiště do prázdné brány. 3:1.   Volant-Panteři 3:1.

Výsledky 5.turnaje FHT  

Pořadí Tým                          Body Poměr vstřelených a obdržených branek
1. HC Old boys 6 14:6
2. HC Volant 4 7:6
3. HC Panteři 2 10:9
4. HC Panda 0 5:15

Celkové výsledky FHT 2022-2023 

Pořadí Tým                          Body Poměr vstřelených a obdržených branek
1. HC Panteři Liberec 15 61:43
2. HC Old boys Frýdlant 13 54:42
3. HC Panda Frýdlant 11 47:54
4. HC Volant Liberec 11 35:52

Old boys až na konci série výrazně zlepšilo postavení v tabulce a nakonec se jim podařilo sesadit Pandu z 2.místa. 

Volanti přišli o třetí místo v letošním FHT jen v přepočtu skóre při rovnosti bodů s Pandou. Což je pro ně velký úspěch.

BLAHOPŘEJEME PANTERŮM K OBHAJOBĚ LOŇSKÉHO VÍTĚZSTVÍ V SÉRII FHT!!!