Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. turnaj FHT 2.místo

V sobotu 18.listopadu odehráli Panteři 1.turnaj série FHT sezóny 2023-2024.

Bohužel se nepodařilo kapitánovi Old boys Pavlu Novákovi postavit tým na turnaj. Roman "Čunda" se potřetí oženil a odstěhoval za ženou do Prahy, Láďa Závěta se začal věnovat politické kariéře a nezbyl nikdo, kdo by dal tým dohromady.

Na turnaj tedy nastoupily jenom 3 týmy. HC Panda, HC Volant a HC Panteři.

Panteři měli velký problém s postavením týmu z důvodu vysoké marodky. Honza Svoboda chytil od Honzy Boháčka nějaký moribundus, který v šatně předal Honzovi Hradcovi, čímž vyřadil ze sestavy první tři nominované. Honza Macaj, stejně jako Jirka Doležal léčili zranění v dolní části těla. Sláva Sladký, Lukáš Urban, Robert Táborský a Milan Hájek byli zaneprázdnění. V pátek večer před sobotním turnajem tak bylo na soupisce 7 hráčů! Muselo se sáhnout do rezerv! Bývalý kapitán Libor Potocký, který si užívá důchodu a turnajovou sezónu pověsil na hřebík, musel k telefonu, přesvědčit k účasti dalšího potencionálního důchodce Jirku Bednáře. Spolu pak oblékli výstroj a dres s Panterem na prsou a šli hrdě hájit čest Panterů proti soupeřům. Bylo nás devět, tedy nejnižší počet pro normální hru. Naštěstí syn Roberta Táborského ukončil zápas žáku v čas a Robert tak stihl ještě posílit náš tým na ledě ve Frýdlantu. Na led jsme ve finále vyrazili v plném počtu. Vzhledem k tomu, že poslední dva ročníky FHT Panteři vyhráli, nezařadili Panteři do sestavy žádného obránce. Všichni nominovaní byli útočníci. :-))

Turnaj zahájil zápas Panterů s Volanty. 

Panteři už v 8.minutě první půle, se z obrany Panterů utrhl Michal Skibko, prokličkoval mezi "kužely" Volantů a ideální přihrávkou před bránu nabídl Robertovi Táborskému možnost zasunout. Robert s přehledem skóroval. Panteři:Volant 1:0.

V 10.minutě, po souboji v rohu naší obranné třetiny, Jarda Ira z Volantů přizvedl bekhendem puk z nulového úhlu a trefil rameno u tyče brankáře Vaška Šlajse. Puk se svezl po rameni do branky a Volanti tak srovnali. Panteři:Volant  1:1

Ve 14.minutě pronikl obranou Panterů útočník Volantů a zvýšil náskok na 1:2. Panteři:Volant 1:2. V téže minutě však z protiútoku, po samostatné akci zvyšoval Petr Grof. Panteři:Volant 2:2.

Ve druhé půli si Panteři vybrali černou tří minutovku! Ve 3.minutě ujel hráč Volantů, projel obranou a šťastnou trefou po zemi od tyčky překonal brankáře Vaška Šlajse. Panteři:Volant 2:3. V 5.minutě jako přes kopírák, jen se puk sunul k druhé tyčce. Panteři:Volant 2:4. 6. minuta zápasu a stejná situace. Opět ujel hráč a zasunul po zemi k tyči. Panteři:Volant 2:5.  

Panteři byli na ručník, ale nevzdali to. Po faulu Volantů na Filipa Kousala, hráli Panteři přesilovku. Petr Grof poslal pas na Michala Skibka a ten přehodil brankáře. Panteři:Volant 3:5. Ve 13.minutě Jirka Szilagyi při vhazování v útočné třetině, poslal puk přímo z bule na modrou, kde napřáhl Libor Potocký a dělovkou vymetl pravý horní roh branky. Panteři:Volant 4:5. Po gólu si Panteři vzali time a po vhazování odvolali brankáře. Hráli jsme v šesti! Brankář Volantů Eda, po kanonádě střel nevěděl kudy kam, ale překonával se v zákrocích. Než ujel hráč Volantů a vsítil do prázdné branky, odpískal rozhodčí 6 hráčů Volantů na ledě. Zbývalo 32 vteřin a Panteři hráli přesilovku 6 na 4! Nepodařilo se však skórovat a tak konečný výsledek Panteři:Volant 4:5. 

Ve druhém utkání se střetly týmy Pandy a Volantů.

Přesto, že tým Volantů první půli tlačil, prohrával po úniku hráče Pandy 0:1. Volant:Panda 0:1. Ve druhé půli se už projevila převaha týmu Pandy, která vstřelila další dva góly.  Stav po první půli Volanti:Panda 0:3. 

Panda, stejně jako Panteři, si ve druhé části vybrala svou černou tří minutovku na konci zápasu, kdy jim v 16., 17. a 18. minutě, Volanti vsítili 3 branky a otočili stav utkání na Volant:Panda 3:3.

Do třetího utkání nastoupili Panteři proti Pandě. 

Díky tomu, že se podařilo Volantům zápas s Pandou otočit, mohli hrát Panteři už maximálně o druhé místo. Motivovaní Panteři začali bojovně a už v 4.minutě vstřelil první gól do sítě Pandy Petr Grof po přihrávce Petra Návěsníka. Panteři:Volant 1:0. V 6. minutě Jirka Szilagyi projel obranou Pandy jako nůž máslem. Před bránou, přes atak obránce si blafákem položil brankáře Milana Havlíka a zavěsil za jeho záda. Panteři:Panda 2:0.

Ve druhé půli začala Panda tlačit. Zavřela nás v obraném pásmu a střela střídala střelu. Vašek Šlajs v bráně Panterů byl však nepřekonatelný. V 7.minutě po kombinaci a střele puk jen vyrazil před bránu a Pačes skóroval. Panteři:Panda 2:1.Tlak neustával, naopak. Pandu gól povzbudil k dalšímu úsilí a v 9.minutě opět gól z dorážky před bránou. Panteři:Panda 2:2. Nevypadalo to dobře. Všichni jsme měli v hlavě tří minutovku s Volanty. Z dalšího útoku v 10.minutě se však do útočného pásma prokličkoval Petr Grof, přihrál před branku Markovi Burešovi a ten nedal Milanovi Havlíkovi v brance šanci. Panteři:Panda 3:2. Hra Panterů se zklidnila a Panteři už Pandu do šance nepustili. Naopak, ve 13.minutě ujel Jirka Szilagyi a upravil konečné skóre na Panteři:Panda 4:2.

Pořadí po 1. turnaji FHT

 
Pořadí Tým skóre body
1. HC Volant 8:7 4
2. HC Panteři 8:7 3
3. HC Panda 5:7 2

               4.                Old boys -kontumačně  3x  0:5             0:15                      0

BLAHOPŘEJEME VÍTĚZŮM A PANTERŮM ZVLÁŠŤ!!!

Za zmínku stojí přístup kapitána Volantů Radima Bartoše, který nejen, že tým HC Volant založil a vede ke stále lepším výkonům, zajišťuje speciální ústrojovou kázeň s logem Volantů, ale i dbá na charitativní činnost turnaje, když na konci turnaje předal všem zúčastněným malý dárek s logem HC Volant

Díky Radime!