Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.turnaj FHT 4. místo

15. 12. 2023

Originální komentář Venci Šlajse z turnaje, jen administrativně lehce do upravil Libor.

 

Druhý turnaj FHT se uskutečnil druhou adventní sobotu v tradičním odpoledním čase a tentokrát už v plném složení všech čtyř týmů.

Přesto, že se sestava na turnaj formovala už od října, nevyhnula se tradičním změnám na poslední chvíli. V brance došlo k rodinnému střídání, když za Vaška Šlajse, který léčí zranění ve spodní části těla, nastoupil syn David. Dva dny před turnajem se musel odhlásit Honza Koťátko, kterému při podnikatelských aktivitách ve  vzdáleném zahraničí selhala technika a nemohl se dostavit včas zpět do ČR. V pátek večer se odhlásil i Honza Macaj, který musel náhle řešit vážné rodinné problémy.

Kapitán musel do akce povolat svého kancléře "Ovčáčka" Lukáše Urbana, který sedl k telefonu, do pár hodin sehnal náhrady za chybějící hráče a tak nemusel znovu škemrat o výpomoc důchodce na odpočinku. Místo na soupisce zacelili Honza Hradec a Slovča.

Přesto, že Koťas a Loko byly obrovskou kvalitativní ztrátou, ve finále byl tým po doplnění rezervami, silnější než se čekalo a tak hráči nastupovali s vysokými ambicemi. Zvláště, když bránu hájil David Šlajs, v útoku nastoupil po nemoci Honza Svoboda a světe div se, na soupisce se objevil i hypochondr Honza Boháček. U Bohyho ovšem nevíte nikdy dne ani hodiny, kdy znovu neonemocní. Na soupisce byl i na prvním turnaji, ale večer před turnajem, při balení tašky na hokej, dostal z ničeho nic zákeřnou rýmu a musel účast zrušit. Tentokrát však Bohy nevolal ani v předvečer turnaje, ani ráno v den turnaje a opravdu se objevil v šatně. Přesto, že je Bohy Panterem už víc jak tři roky, zatím ho různé nemoci ještě na žádný turnaj nepustily. Finální sestavu doplnila tradiční osa Dodo-LUrban-TUrban-Filipes-Szigi a Medvěd s N.

V prvním zápase nastoupili Panteři proti týmu Old boys. Eufórie z účasti Boháčka byla tak veliká, že jsme několikrát překotně zaútočili i na vlastní branku a vsítili. Po první půli jsme tak prohrávali 0:2 dvěma vlastními góly. Panteři-Old boys 0:2

Ve druhé části se tým dostal nohami opět na zem a začal hrát konečně hokej. Začali jsme tlačit na soupeře a útok stíhal útok. Hráči Old boys se předčasně cítili už jasnými vítězi a otevřeli obranu. Slovča však po rychlé akci přihrával TUrbanovi a Tomáš bez problému vsítil. Panteři-Old boys 1:2. Tři minuty před koncem zápasu se utrhl Boháček se sólovým únikem a svým prvním gólem za Pantery srovnal na Panteři-Old boys 2:2.  Následovalo krátké přerušeni, kdy se Bohy tahal s rozhodčím o puk, který si chtěl umístit doma do vitríny, ale rozhodčí neměli pochopení. Po bully se v zápětí do úniku dostal Filip, ale minul. Bohy při svém dalším útoku trefil jenom horní spojnici branky, ale to už zápas končil a tak Panteři-Old boys 2:2. 

Ve druhém zápase remizovala Panda s Volanty 1:1.

Třetí zápas byl tradiční derby Panteři-Panda. Panda z počátku vykazovala určitou únavu po těžkém zápase s Volanty a snad i proto jsme bez problému ubránili počáteční oslabení. V 5.minutě objel Slovča Milanovu bránu a zezadu, při odrazu o jeho beton skóroval k tyčce. Panteři-Panda 1:0. Z dalších útoků jsme pálili na Milanovu bránu, ale dvakrát jsme zasáhli jen boční síť. Milan chytal jako bůh!

Ve druhé části ujel obraně Pačes  a střelou mezi betony nachytal Davida. Panteři_Panda 1:1. Vzápětí Panda využila zmatků v naší obraně a dorážkou z bezprostřední blízkosti směřoval puk pod horní spojnici branky. Panteři-Panda 1:2. Panteři šli překotně za vyrovnáním, ale samostatné úniky Slovči, Szigiho ani Svobody skončili na "bříšku" gólmana Milana, nebo mimo branku. Naopak Panda svůj ojedinělý break využila a zvýšila vedení na Panteři-Panda 1:3. To nesl těžce Filip, který se naštval a ihned po bully projel středním pásmem Pandy jak mezi kužely a přesnou střelou k pravé tyči upravil skóre na Panteři-Panda 2:3. 

Panteři si vzali time out, odvolali brankáře a pokusili se nepříznivý stav zvrátit. Přes obrovský tlak Panterů ohrozil branku Pandy jen Bohy, který 10 vteřin před koncem zápasu, po zdárném rozhození brankáře, pálil do prázdné branky. Obránce Pandy však v pádu střelu vyblokoval mimo tyče a tak prohráli Panteři-Panda 2:3.

Ve čtvrtém zápase porazili Old boys-Volanty 3:2 a v následujícím pátém zápase porazili i Pandu. Old boys-Panda 4:2.    Old boys se tedy přes neúčast na prvním turnaji opět dostali do pohody a obsadili s přehledem první místo v turnaji.

V posledním zápase nastoupili Panteři proti Volantům a jako už mockrát, šlo o hodně. V případě výhry bychom byli druzí, v případě prohry pak čtvrtí.

Začátek zápasu nám tradičně nevyšel. Možná chtěli kluci Volanty ukolébat a pak náhle udeřit, ale záměr nevyšel. Už v 7. minutě jsme výrazně prohrávali, což jsme do konce první části nedokázali změnit. Po první půli Panteři-Volant 0:3!  Hned na začátku druhé půle však snížil Bohy z dorážky Panteři:Volant 1:3 a chvíli po té Slovča prostřelil Edu v brance Volantů a snížil na Panteři-Volant 2:3. Tlak sílil. V 10. minutě však Volanti šikovně trefili odražený puk před brankou a zasunuli Davidovi za záda zřejmě rozhodující branku. Panteři-Volant 2:4.  V poslední minutě zápasu ještě korigoval skóre Bohy na Panteři-Volant 3:4, ale následující power play už stav skóre nezměnil. Panteři-Volant 3:4.

Tabulka výsledků 2. turnaje 

pořadí tým skóre body v zápase             body v turnaji
1. Old boys 9:6         5                                     4
2. Volant 7:7         3                                     3
3. Panda 6:7         3                                     2
4. Panteři 7:9         1                                     1

Tabulka výsledků po 2. turnaji 

pořadí tým skóre body
1. Volant 15:14 7
2. Old boys 9:21 4
3. Panteři 15:16 4
4. Panda 11:14 4