Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.turnaj FHT 1.místo

26. 2. 2024

Poslední turnaj FHT letošní sezóny se odehrál v sobotu 24.2.2024.

Vzhledem k tomu, že ZS ve Frýdlantu proběhne částečnou rekonstrukcí zázemí, bylo nutné ukončit sezónu dříve a zrušit plánovaný pátý turnaj. Stavební firma zabezpečující rekonstrukci má totiž začít již v březnu se stavebními pracemi.  

Panteři měli, jako vždy, když se jim na ledě nedaří, problémy s poskládáním soupisky hráčů na turnaj. Ani však termín turnaje, který kolidoval se začátkem jarních prázdnin, nám nepomohl. Výsledkem bylo to, že čtyři dny před turnajem byli přihlášeni jen čtyři hráči. Marek B, Filip K., Petr Návesník a Jirka Doležal. Pod čarou byl Honza Macaj, Honza Boháček a Tomáš Urban. Kapitán týmu Jirka Doležal navrhoval vhodit do ringu ručník a z turnaje se odhlásit. To se ovšem neslučovalo s hrdostí Pantera a tak soupisku převzal Libor. Začalo obvolávání a přemlouvání. Libor byl samozřejmě první, který se na soupisku dopsal a následoval ho srdcař Jirka Bednář. Bohužel volal Filip, že si při tenisu poranil koleno a v sobotu nebude. Máca nesehnal hlídání, TomášU ještě léčil rameno a netroufal si na takovou zátěž a hypochondr Bohy nevěděl, zda nebude nemocný. Bylo nás 5! Honza Hradec přesto, že má v sobotu schůzi požárníků, slíbil účast alespoň na dvou zápasech, pokud nikoho neseženu. Volal jsem Zbyňkovi Exnerovi a ten nakonec účast přislíbil. Bylo nás 6. Na čtvrtečním tréninku jsem se domluvil na výpomoci Tonyho Rudolfa a Slávy Sladkého. TomášU dal tip na Toma Erlebacha. Všichni potvrdili účast. Bylo nás 9!! Ve čtvrtek byl na tréninku i nejlepší obránce Panterů Martin Bystřický a protože měl sobotu volnou, dodal jsem ho na soupisku. Byli jsme kompletní!     

V letošním ročníku byly karty před posledním turnajem v podstatě rozděleny. Volanti byli excelentní, měli 11 bodů a v podstatě o nic nehráli. Stačilo přijet do Frýdlantu, nastoupit na led a jeden rozdílový bod jim zajistil první místo v letošním ročníku. Old boys se 7 body drželi druhé místo a na Volanty se nemohli dostat ani kdyby tento turnaj vyhráli. Na třetím místě byla Panda s 5-ti body a na posledním místě se krčili Panteři se 4 body. Možná i proto se "hvězdám Panterů" na turnaj nechtělo. Přeci jen boj o 4.místo byl pod jejich úroveň. 

V prvním zápase nastoupila Panda proti Old boys a prohrála s nimi. Panda Old boys 4:6.

Ve druhém duelu nastoupili Panteři proti Volantům. Panteři si nechali utéct začátek a brzy prohrávali Panteři-Volant 0:3. Všechny góly prošly Vaškovi mezi betony. První po střele Zídi přes obránce, druhá střelou od modré a třetí po teči Zídi před brankou. Panteři vykřesali jiskru naděje těsně před koncem první půle, kdy Zbyněk E. střelou nad beton upravil na Panteři-Volant 1:3.    

Ve druhé půli již Panteři zabrali a hra se vyrovnala. Trochu nám zatrnulo, když byl vyloučen Tony za postrčení soupeře a rozhodčí odpískal krosček. Oslabení jsme přečkali a naopak Zbyněk střelou z kruhů korigoval stav na Panteři-Volant 2:3. Volanti znervózněli a Panteři tlačili. Za podrážení však byl vyloučený Libor, který bránil projetí útočníka a ten šlápl na jeho hokejku. Oslabení jsme opět ustáli. Po nahrávce Mára obešel obránce a střelou do šibenice srovnal skóre na Panteři-Volant 3:3. Eda v bráně neměl šanci. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou a blížil se konec zápasu. Minutu před koncem zápasu zpracoval Erlič pas od Slávy a řítil se na Edu. Bekendový blafák Eda nechytil a Panteři-Volant 4:3. Panteři docílili obrat z 0:3 na 4:3 a porazili Volanty.          Panteři-Volant 4:3

Ve třetím zápase Old boys nastoupili proti Panterům. Tentokrát si Panteři začátek pohlídali. Hned na začátku zpracoval těžkou přihrávku před bránu Marek a střelou mezi nohy zahájil kanonádu Panterů. Old boys-Panteři 0:1. Z dalšího útoku střelou zápěstím vymetl růžek brány Slávek a bylo to Old boys-Panteři 0:2. Old boys se podařilo střelou nad pravý beton záhy snížit na Old boys-Panteři 1:2. Z dalšího postavení v útočné třetině těžil Bystřa, který dělovkou prostřelil gólmana Old boys-Panteři 1:3. Potom ujel Zbyněk, který se po krásném psu od Erliče dostal před brankáře a zasunul za jeho záda. Old boys-Panteři 1:4. Těsně před koncem první půle se podařilo Old boys snížit střelou nad pravý beton Old boys-Panteři 2:4. Zajímavý náskok chtěli Panteři udržet za každou cenu.

Ve druhé půli se brankostroj Panterů nezastavil. Po schrumáži před brankou vytáhl puk Erlič za bránu a vrátil přihrávku zpět před bránu, kde ji pod nohy gólmana zametl Petr N. Old boys-Panteři 2:5. A znova tlak Panterů. Tentokrát puk přihrával Zbyněk Márovi a ten žabičkou přehodil beton gólmana. Old boys-Panteři 2:6.Slávek nás podrážením dostal do čtyřech, ale oslabení jsme ustáli bez ztráty kytičky. Panteři byli při chuti a z následujícího útoku Sláva zahrál na Tonyho a ten poslal puk nad lapačku gólmana. Old boys-Panteři 2:7! Před koncem zápasu se podařilo golfákem z kruhů, opět nad pravý beton Old boys korigovat skóre na Old boys-Panteři 3:7 a v podstatě už oba týmy čekali na závěrečnou sirénu. S tím ovšem nesouhlasil Erlič a v poslední minutě ujel obraně po pasu od Zbyňka a bekendovým blafákem upravil na konečných Old boys-Panteři 3:8!!

Ve čtvrtém zápase přehrála Panda Volanty 4:0.

V pátém zápase Panteři hráli s odvěkým soupeřem Pandou a šlo o postavení v tabulce. Přesto, že Panda byla nadupaná hráči, začali jsme lépe. V tlaku na bránu dorážel Mára za Milanova záda a vedli jsme Panteři-Panda 1:0. Hra byla velmi vyrovnaná a Panda se tlačila dopředu. Jejich obrana však nezachytila pas na Erliče, který bekendovou kličkou ošálil Milana a zvýšil na Panteři-Panda 2:0. Ještě před koncem první půle však Ota Pavlík dorážel odražený puk do branky za Vaškova záda Panteři-Panda 2:1.  

Ve druhé půli tlak Pandy stupňoval a hodně času jsme strávili v naší obranné třetině. V té době se již plně projevila náklonnost rozhodčích Pandě. Nepískali ofsajdy a naopak pískali všechna zakázaná uvolnění. Dohoda rozhodčích s kapitány týmů přitom byla taková, že pro úsporu času se budou zakázaná uvolnění pískat jen pokud půjde o zjevné vyhození puku přes tři čáry. Pokud půjde o chybnou přihrávku, která nebyly zpracována a prošla přes všechny čáry, bude se hrát bez přerušení hry. To však tady neplatilo. Všechny puky, které šly ven nám pískali jako zakázané uvolnění a puk se tak vracel do naší třetiny. Když jsem se na to rozhodčího ptal, koktal cosi, že dohoda platila jen v předchozím zápase!!?? Při chybné nahrávce se dostal do úniku Pačes. Dodo ho vytlačil z prostoru před bránou, ale nestačil rychlostně a tak se vrhl Pačesovi pod nohy a vyrazil mu puk do rohu, načež Pačes ztratil rovnováhu a spadl. Rozhodčí, přes naše protesty nařídil trestné střílení, které sám Pačes proměnil střelou mezi nohy Panteři-Panda 2:2. Do konce zbývalo 5 minut a Panteři se přestěhovali do třetiny před Milana. Golfáky od Bystři, Slávka, teče od Zbyňka a střely Tomáše a Máry, Milan neuvěřitelně likvidoval a vyrážel. Minutu před koncem se dostala Panda do naší obranné třetiny a Pačes golfákem nad lapačku překonal Vencu v bráně. Panteři-Panda 2:3. Tlak v posledních vteřinách byl veliký, ale Milan byl jak zeď.  

V posledním zápase hráli Volanti s Old boys a  porazili je vysoko Volant-Old boys 7:3.        

Fotky naleznete v galerii fotoalba FHT 2023-2024

Výsledková tabulka 4.turnaje

Tým body skóre pořadí
Panteři 4 14:9 1.
Panda 4 11:8 2.
Old boys 2 12:19 3.
Volant 2 10:11 4.

Při rovnosti bodů je prvním kritériem posuzování počet vstřelených branek

Výsledková tabulka FHT 2023-2024 po čtyřech turnajích

Tým body skóre pořadí
Volant 12 33:28 1.
Panteři 9 33:37 2.
Old boys 9 29:43 3.
Panda 9 27:29 4.

Při rovnosti bodů je prvním kritériem posuzování počet vstřelených branek

Turnaj FHT 2023-2024 prokázal kvalitu soupeřících týmů, z nichž tři týmy dosáhly shodně stejného počtu bodů!

Gratulace vítězovi a hlavně Panterům!!